top of page
Anchor 1

Energie-efficiënte luchtverwarming met een warmtepomp

Een gezond binnenklimaat en een aangename temperatuur in huis? Met de oplossingen van Air Filip gaan ze hand in hand. Bovendien zijn duurzame luchtverwarmingsopties mogelijk in combinatie met een warmtepomp.
 

Warmtepomp luchtverwarming combineert het beste van twee werelden: de groene energie van een warmtepomp en het hoge rendement van een condensatieketel. 


Een warmtepomp is een duurzame oplossing voor het verwarmen en koelen van je huis via een buitenunit. Er zijn verschillende mogelijkheden om een warmtepomp aan te sluiten op een (bestaand) luchtverwarmingssysteem.

Luchtverwarmingssystemen combineren met een warmtepomp

Als er in de huidige situatie gebruik wordt gemaakt van directe verbrandingsluchtverwarming, kunnen de warmtebron en de luchtverwarming niet van elkaar worden gescheiden omdat ze één geheel vormen. In dit geval zijn er twee opties, waarvan de eenvoudigste is om over te stappen op een nieuw indirect verwarmingssysteem op basis van een warmtepomp.


Warm water kan worden geproduceerd door een gasgestookte cv-ketel of door een warmtepomp. Er is een groot buffervat nodig tussen de warmtepomp en de oven. Het is belangrijk om het systeem op de juiste manier te dimensioneren om het comfort te behouden en een goede energie-efficiëntie te bereiken.
Vergeet niet dat er binnenkort een inspectie nodig is.

Langdurige luchtverwarming dankzij warmtewisselaar

Naast het overschakelen van een cv-ketel naar een warmtepomp als warmtebron, biedt luchtverwarming nog meer mogelijkheden om de energie-efficiëntie te verbeteren.  Als er in een bestaande situatie ook een mechanische ventilatie (MV-box) in de buurt van de luchtverwarmer is, of in ieder geval een afzuigventilatiekanaal, kan de MV-box worden vervangen door een warmteterugwin- of warmtekrachtkoppelingseenheid.

Uw specialist op het gebied van lucht-centrale verwarming

Met luchtverwarming en een warmtepomp verwarm je op een energiezuinige manier. Dit zie je terug op je energierekening. Maar dat is niet het enige voordeel van dit systeem. De lucht die door je huis of gebouw circuleert, wordt niet alleen verwarmd, maar ook gefilterd.

 

Het bijkomende voordeel van luchtverwarming met een warmtepomp is dat je de pomp kunt laten draaien om je huis in de zomer te koelen, zonder dat je meer geld hoeft te investeren. Een warmtepomp met luchtverwarming is dus het hele jaar door nuttig!

 

Met meer dan 30 jaar ervaring staat Air-Filip uit het Limburgse Alken (Hasselt) garant voor de installatie, het onderhoud en de herstelling van alle types luchtverwarming. Hierdoor kunnen we een globale aanpak aanbieden. Je kan een beroep doen op onze diensten in Limburg, Antwerpen, Brabant, Brussel en elders. Meer weten? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

BENT U VAN PLAN OM EEN LUCHTVERWARMING MET WARMTEPOMP TE PLAATSEN OF KAN UW INSTALLATIE EEN ONDERHOUDSBEURT GEBRUIKEN?
NEEM CONTACT MET ONS OP OF VRAAG METEEN EEN OFFERTE AAN.

bottom of page