top of page
Anchor 1

Een luchtverwarmer zorgt voor een constante circulatie van warme lucht door het hele huis. De aangezogen lucht komt langzaam en geruisloos via buizen en roosters in de verschillende kamers van het huis terecht. De warme lucht wordt vervolgens aangezogen, gefilterd en verwarmd. Dit geïntegreerde ventilatiesysteem zorgt voor een optimaal binnenklimaat met de juiste relatieve vochtigheid.

Gecombineerde centrale verwarming en ventilatie

Luchtverwarming combineert ventilatie en verwarming in één systeem. Dit is erg aantrekkelijk voor nieuwe woningen en renovatieprojecten die moeten voldoen aan de nieuwe wetgeving voor ventilatie. Er is geen extra kanaalsysteem nodig, omdat de warme (of koele), schone lucht door dezelfde kanalen wordt getransporteerd. Bij het installeren van een luchtverwarmingssysteem is het mogelijk om een of meer onafhankelijk regelbare zones te creëren, bijvoorbeeld een verdeling in woon- en slaapgedeeltes.

Centrale luchtverwarming: de combinaties zijn eindeloos

Het systeem werkt door lucht te verwarmen in een centrale verwarmingseenheid en de warme lucht vervolgens via kanalen door het gebouw te verspreiden. Moderne luchtverwarmingssystemen worden altijd geïnstalleerd met goed geïsoleerde kanalen om warmteverlies zoveel mogelijk te voorkomen. 


Een luchtverwarmer kan worden geïnstalleerd op gas of elektriciteit (van het elektriciteitsnet of zonne-energie) en in veel gevallen in combinatie met een cv-ketel, stadsverwarmingssysteem of warmtepomp. Luchtverwarmers met indirecte verwarming zijn compact en kunnen daarom in kleinere ruimtes worden geïnstalleerd.

luchtverwarming.jpg.webp

Warme en koude lucht

Een van de voordelen van luchtverwarming is dat het systeem zowel voor verwarming als voor koeling kan worden gebruikt. Door constant verse lucht te ventileren, wordt de binnentemperatuur veel aangenamer. Dit verlaagt de energiekosten en zorgt voor een comfortabeler binnenklimaat. Het is ook mogelijk om een luchtverwarmer om te bouwen tot een volwaardig airconditioningsysteem.

Een gezond klimaat dankzij luchtfiltering

Luchtverwarming kan worden gecombineerd met een luchtfiltersysteem om de luchtkwaliteit te verbeteren. Aangezien de lucht in een ruimte maar een paar uur goed is, is dit een duurzame en aangename manier om te ventileren. 


Door middel van een retoursysteem wordt de aanwezige lucht gefilterd en vervolgens verwarmd. Het luchtfiltersysteem kan pollen, stof en andere verontreinigingen verwijderen, wat bijdraagt aan een gezonder binnenklimaat. Dit betekent dat tot 95% van het stof niet in de lucht kan zweven. In vochtige ruimtes zoals badkamers kun je vochtige lucht ook naar buiten duwen.

Add a title here. Make it bold and impactful. Click to edit.

Wij zijn uw luchtverwarmingsspecialist

Een goede luchtcirculatie en de juiste temperatuur in huis zijn belangrijk voor je gezondheid. Air Filip is al meer dan 15 jaar specialist in luchtverwarmingsinstallaties. We zorgen voor een gelijkmatige luchtverdeling, door vooraf zorgvuldig de kanalen te berekenen op basis van de oppervlakte van de ruimte en de afstand tot de verwarmingsketel. We leggen je graag van A tot Z uit hoe luchtverwarming werkt. Zo kunnen we je het juiste advies geven en je de beste producten garanderen. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

BENT U VAN PLAN OM EEN LUCHTVERWARMING TE PLAATSEN OF KAN UW INSTALLATIE EEN ONDERHOUDSBEURT GEBRUIKEN?
NEEM CONTACT MET ONS OP OF VRAAG METEEN EEN OFFERTE AAN.

bottom of page